Els milers de visitants que des de dimecres han arribat al Saló del Manga han entrat i s’han mogut pel recinte d’una manera més àgil que altres edicions. El canvi en la política d’accessos al certamen, i la gestió dels fluxos interns, han permès evitar les cues d’entrada des de l’exterior, i amb les aglomeracions en determinats pavellons.

Tranquil·litat als accessos i ni rastre de les cues. És la imatge que aquest dissabte han presentat les entrades al Saló del Manga, malgrat que enguany, s’ha reforçat la seguretat per accedir al recinte. Els visitants de la Fira han agraït la fluïdesa per entrar-hi: “Ha anat més ràpid que altres vegades“. Una altra persona destaca les mesures de seguretat, ja que “revisen les motxil·les, i això abans no passava”. El reforç en la seguretat respon al fet que l’alerta antiterrorista segueix activada en el nivell 4. “Tenim molt present el que va passar a l’agost a Barcelona”, explica Meritxell Puig, directora del Saló del Manga.

Una altra de les novetats d’enguany ha estat que, a banda dels accessos, la mobilitat dels visitants també s’ha dissenyat d’una altra manera a l’interior del recinte. Així, segons detalla Puig, “hem canviat els fluxos perquè els visitants tinguin unes entrades i sortides als palaus més fluides”. En aquest sentit, l’organització ha triplicat el nombre d’espais de descans.

El que no aplaudeixen els fans del Saló, és que un cop s’hi entra, ja no se’n pot tornar a sortir. Si bé es tracta d’una mesura implantada en la reorganització d’accessos, aforament i fluxos de persones intern, els usuaris ho veuen malament. La majoria destaca que “abans podíem entrar, sortir per dinar, i després tornar a entrar”, i altres se senten molestos perquè venen disfressats dels seus personatges favorits “i no podem fer les sessions de fotos previstes a l’exterior”.

El Saló del Manga ha guanyat aquest any un dia més de certamen, arribant als 5, i ha sumat 200 nous expositors. En els 75.000 metres quadrats de Fira, n’hi ha 5.000 de nous, és previst que hi passin unes 140.000 persones, arribades d’arreu de Catalunya, l’Estat i Europa.