Els comerciants del Mercat de Sant Andreu han fet caixa de bon grat. Després de diversos ajornaments, finalment aquest dissabte han atès els veïns per última vegada al mercat i, a partir d’ara, continuaran la feina a la carpa provisional, al carrer de Sant Adrià. El proper dimarts ja començaran a treballar-hi i s’hi estaran durant uns dos anys, fins que acabi la reforma i puguin gaudir de les noves instal·lacions. Si es compleixen les previsions, les obres s’iniciaran a l’estiu del 2018.

Els esperen tres dies de molta feina. Dimarts ja tornaran a vendre amb normalitat, però cal traslladar-ho tot al nou espai. La majoria de paradistes es mostren il·lusionats amb el canvi i estan convençuts que els clients seguiran venint a comprar. De fet, els habituals del mercat asseguren que necessita una reforma.

El calendari inicial preveia que els comerciants es traslladessin al setembre, però l’endarreriment de les obres de la carpa provisional no ho ha fet possible fins aquest cap de setmana. L’emplaçament està ubicat al carrer de Sant Adrià, entre els carrers del Segre i d’Otger. Té dos mòduls encaixats: el primer reservat als establiments no alimentaris i, el segon, als alimentaris, així com diferents serveis. Hi treballaran durant aproximadament dos anys, fins que culmini la remodelació del mercat, situat a la plaça del Mercadal.

Un cop recollides les parades, es preveu que a principis del 2018 es buidi l’edifici i a l’estiu comencin els treballs, que s’allargaran fins el primer semestre del 2019. Els comerciants ho encaren amb optimisme després d’anys reclamant un rentat de cara del mercat. El proper cap de setmana es farà una festa d’inauguració oficial a la carpa provisional.