Les botigues de les zones turístiques de Barcelona han aixecat, aquest diumenge, la persiana. Ha estat un dels cinc festius en què el comerç de les àrees amb més afluència de turistes tenen permís per obrir i que es concentren al maig i a l’octubre. Aquests dies se sumen als 10 festius en què les botigues de tot Barcelona poden obrir i que acostumen a ser durant els períodes de rebaixes o les vacances de Nadal.

Visions diferents

Des de Barcelona Oberta consideren que és una bona iniciativa, però reconeixen que els compradors potencials de dies com aquest diumenge són els turistes. Joaquim de Toca, membre de l’entitat, explica que molts barcelonins ja compren en línia i que molts no saben que les botigues estan obertes aquests dies. “Si fos això estable com és a les principals ciutats europees, sobretot turístiques, hi hauria una certa continuïtat i la gent ho sabria” assegura. Per això, reclamen poder obrir tots els diumenges de l’any.

D’altres comerciants, però, es queixen que aquests dies no fan prou caixa i que les vendes d’obrir un diumenge no compensen les despeses que fan. “Obrir a l’octubre no val gaire la pena perquè és com obrir entre setmana” diu un comerciant del centre, “a l’estiu o per Nadal sí que ens ajuda”. Un altre botiguer afegeix “és un dia fluix, és principi de temporada però encara no acaba d’arrencar.” Aquest matí, a més, la pluja ha fet enrere molts compradors. A la tarda han remuntat la jornada.