Els menjars i sopars de Nadal són a tocar. Però el coronavirus ha provocat que les celebracions d’enguany siguin atípiques en molts sentits, també pel que fa a la planificació de les compres nadalenques. Per aquest motiu, el Gremi de Carnissers, Xarcuters i Aviram de Barcelona i Comarques recomana als consumidors avançar els encàrrecs i les compres. L’objectiu és evitar aglomeracions als establiments i cues al carrer.

Encàrrecs a distància

Des del Gremi expliquen que en aquesta campanya els professionals del sector han fet un esforç pel que fa a la digitalització dels establiments. “Els clients poden fer les seves comandes per telèfon, WhatsApp o altres eines digitals, com va passar durant els moments més durs de la pandèmia”, explica Xavier Gallifa, president de l’entitat.

“El sector està donant passes de gegant per adaptar-se al procés de digitalització que obliga la situació. I el Gremi està fent un suport formatiu perquè aquest pas sigui una realitat en el menor temps possible”.

Per incentivar la previsió anticipada de compres, més de 600 establiments adherits al Gremi participen en la comunicació d’aquesta campanya amb pòsters i vídeos. A més, a través de les xarxes socials també comparteixen contingut amb receptes suggeridores ideals per a aquestes festes, que es podem compartir juntament amb l’etiqueta #CarnsdeQualitat.

Nova app

D’altra banda, també està treballant en una aplicació mòbil (carns.cat) en què tots els establiments agremiats podran vendre els seus productes i serveis. La previsió és que estigui operativa a començaments del 2021 per facilitar la comunicació entre els comerços i els consumidors.