Van començar a organitzar-se al març, durant el confinament, per ajudar les persones grans amb dificultats per sortir a comprar. Ara continuen donant suport a les famílies que estan patint les conseqüències de la crisi derivada de la pandèmia del coronavirus. La Xarxa d’Aliments i Suport Mutu del Carmel està formada per un grup de veïns del barri que s’han organitzat per fer un recapte i un repartiment de menjar setmanal entre una seixantena d’usuaris. També ofereixen assessorament laboral i roba.

On no arriben els Serveis Socials

Expliquen que donen una opció complementària als Serveis Socials ja que, adverteixen, el nombre de persones sense ingressos ha crescut molt els darrers mesos i també hi ha gent sense papers que no pot accedir-hi. L’objectiu, generar vincles de suport entre els veïns perquè ningú quedi exclòs.

El centre cívic, el punt de repartiment

El repartiment es fa al Centre Cívic Carmel els dimarts a la tarda. També ofereixen roba i assessorament laboral. Els interessats poden contactar amb ells assistint-hi o a través de les xarxes socials. Asseguren que es troben amb moltes persones que tenen problemes econòmics i dificultats per tenir un plat a taula. Adverteixen que hi ha molta gent a l’atur i migrants sense papers que ho estan passant malament. Per això reparteixen una seixantena de cistelles d’aliments de diferents mides entre els diversos tipus d’usuaris del servei que hi ha.

15 voluntaris fan possible el repartiment

En total són una quinzena de voluntaris. Entre altres tasques, van als comerços i supermercats per demanar ajuda per a les famílies necessitades, recullen els aliments, fan les cistelles i les reparteixen. El recapte es fa en una desena d’establiments del barri que també participen desinteressadament en la iniciativa.