L’Associació de Comerciants Creu Coberta acaba de posar en marxa una prova pilot perquè aquest Nadal els comerciants de l’eix puguin fer el repartiment a domicili amb bicicletes de càrrega de manera gratuïta. El servei estarà en marxa fins al 5 de gener.

L’objectiu de la prova pilot és potenciar el comerç de proximitat, que normalment no té repartiment a domicili, i treure trànsit de la calçada ara que el carrer està tallat als cotxes el cap de setmana. El servei es fa amb tres bicicletes de càrrega de l’empresa Cargobici, que poden arribar a transportar entre 150 i 300 quilos.

Contractació sostenible de repartidors

Des de Cargobici expliquen que, a banda de fomentar els desplaçaments sostenibles, l’empresa també potencia la contractació responsable de repartidors. En el cas de Creu Coberta han contractat tres persones de Cancet, un centre d’inserció sociolaboral.

Un model de repartiment pendent de pressupost

El president de l’Associació de Comerciants Creu Coberta, Lluís Llanas, explica que l’objectiu és que aquesta plataforma de distribució pugui ser definitiva més endavant, tot i que per això -diu- cal la implicació del consistori. “Sobretot perquè és bàsic que el servei que es doni sigui sostenible i aposti per una contractació responsable dels repartidors, en contra del que fan altres plataformes com Glovo”, assegura.

Contractació del servei en línia

Quan vulguin contractar el servei de repartiment, els comerciants hauran de fer-ho a través d’internet. En aquest sentit, Llanas assegura que la prova pilot servirà també perquè els comerciants de l’eix s’habituïn tant al lliurament a domicili com a la contractació del servei. A més, les empreses també poden fer servir el servei entre si i el sistema disposa d’un optimitzador de rutes per donar el millor servei possible.