El confinament comarcal s’aplicarà cada dia a partir de dilluns i fins a l’11 de gener, amb una diferència respecte el que havia anunciat el govern divendres: l’excepció de visitar familiars o gent propera per sortir de la comarca només s’aplicarà entre el 23 de desembre i el 6 de gener. Així ho especifica la resolució publicada dissabte al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), en què es reafirma que les trobades seran de màxim sis persones, menys els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre, i l’1 i 6 de gener, que podran ser de 10.

Els gimnasos dels centres comercials podran obrir

Un altre dels canvis que recull el DOGC respecte a les mesures que va anunciar el govern és que, finalment, els gimnasos dels centres comercial podran obrir. En un principi, s’havia dit que haurien de tancar a partir de dilluns, però a la resolució no s’inclou aquest apunt, mentre sí que s’especifica que han de tancar els bars i restaurants que estan dins d’aquestes instal·lacions.

Les àrees de servei i els restaurants dels hotels se salven de les restriccions

Els restauradors de les àrees de servei no queden afectats per les restriccions que a partir de dilluns s’aplicaran al sector. En general, els bars i restaurants podran servir esmorzars i dinars en unes franges horàries determinades, de 7.30 a 9.30 h i de 13 a 15.30 h, però a l’hora de sopar només podran oferir servei per emportar.

Aquestes limitacions no afecten la restauració de les àrees de servei perquè, segons la resolució publicada al DOGC, són “vies de comunicació per a professionals de transport”. S’hi sumen els restaurants dels hotels, que podran servir sopar “exclusivament a les persones allotjades”.

Només les persones residents de l’Alt Urgell i Andorra podran moure’s entre zones

Pel que fa a la mobilitat, el DOGC matisa encara una cosa més respecte a l’anunci inicial. El govern va dir que es permetria moure’s entre l’Alt Urgell i el principat d’Andorra però, segons la resolució, només ho podran fer les persones residents. En qualsevol cas, la frontera amb Andorra i els estats francès i espanyol és oberta i el govern andorrà “no aplica actualment cap restricció per accedir al país, ni a la circulació de persones i vehicles pel seu territori”, segons informa en la seva pàgina web oficial.