Comptador analògic d'electricitat

El 31 de desembre del 2018 ha estat l’últim dia hàbil per canviar el comptador de llum antic. L’entrada del sistema digital, però, encara no és total amb l’arribada del 2019. A Barcelona, s’havien canviat el 96 % dels comptadors a mitjan desembre i encara hi havia més de 30.000 llars pendents de tenir comptador nou.

En les darreres setmanes de l’any, més d’un miler de clients han denunciat un tall en el seu subministrament; Endesa té empara legal per dur-ho a terme, ja que si el client es nega a canviar el comptador, la companyia pot deixar d’oferir-li el servei.

En aquest cas, la companyia segueix sempre el mateix procediment: avisar l’usuari mitjançant una carta informativa que, si no es respon, comporta un segon recordatori. En cas que el client continuï sense donar resposta, la companyia envia un burofax per garantir-ne la recepció. En cas que, ni així, l’usuari hagi respost, Endesa notifica i efectua el tall de subministrament.

Nous comptadors, més informació

Aquests nous comptadors tenen l’objectiu de donar més dades al client sobre el seu consum, de manera que l’usuari pot saber, hora a hora, quin és el preu de l’electricitat. A més, això permet als consumidors tenir accés a tarifes flexibles. Aquest comptador no es pot manipular i, teòricament, han acabat amb el robatori d’energia elèctrica.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Comptadors digitals: tot el que has de saber” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/ciencia-i-tecnologia/comptadors-digitals-canvi-obligatori-2019/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]