El fred ha arribat a Barcelona per quedar-se i això és especialment dur per a les persones que pateixen pobresa energètica. És el cas de la Montserrat Gómiz, una veïna de 69 anys que viu a Ciutat Meridiana i percep una pensió de només 600 euros al mes. Viu vigilant què consumeix per no gastar massa i poder fer front a la factura de l’aigua, la llum i el gas. “Procuro fer-ho tot de dia i no obrir la llum. D’escalfor encara no he posat res“, explica Gómiz.

Tot apunta que passarà l’hivern sota mínims, asseguda al balcó amb dues mantes. A la ciutat, 170.000 persones no poden mantenir el seu habitatge a una temperatura adequada o bé tenen endarreriments en els rebuts del subministrament. Una mesura per fer-hi front és el bo social, un recurs econòmic per a les persones vulnerables que no poden pagar. Tota la informació i la història detallada de la Montserrat la podeu consultar a l’especial web de betevé Des-iguals.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”La història de la Montse al Des-iguals, l’especial de betevé” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/desigualtats/pobresa-energetica-barcelona/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]