Rètol de l'entrada d'un hotel

El Gremi d’Hotels de Barcelona considera que la ciutat té “greus deficiències” en matèria de seguretat i reclama al futur govern municipal “mesures urgents i contundents” per pal·liar-ho. En un comunicat l’organisme es fa ressò de l’acte protagonitzat aquest dimarts pel col·lectiu Arran, que ha desplegat una pancarta contra l’activitat turística a la façana de La Pedrera. El gremi també ha citat el cas de la mort de l’alt càrrec de Corea del Sud a conseqüència de les ferides que va patir quan va ser víctima d’una estrebada la nit del 24 de juny.

Per tot plegat l’entitat reitera “la gran preocupació davant un previsible increment de les incidències en matèria de seguretat i civisme que es poden arribar a produir durant l’estiu, ateses les experiències dels anys anteriors”. Reclamen al futur govern de la ciutat el desplegament d’“una estratègia en matèria de seguretat i civisme eficient, contundent i constant en el temps” que ajudi a pal·liar, afegeixen, “les greus deficiències que en aquest sentit pateix Barcelona”. Aquestes deficiències, segons l’entitat, “estan perjudicant greument la qualitat de vida dels ciutadans i visitants, i poden arribar a afectar seriosament la reputació de la nostra destinació”.

El comunicat s’ha emès poques hores després de transcendir el nomenament com a nou president de l’entitat de Jordi Mestre. Justament en el seu primer discurs, Mestre s’ha fixat com un dels seus primers objectius “positivitzar el discurs vers el turisme, revertint el to negatiu dels darrers anys”.