(ACN) El Departament d’Empresa i Coneixement obrirà aquest dijous una línia d’ajuts de 19 milions d’euros destinada a empreses i autònoms del sector turístic afectats per la covid-19. Segons la publicació d’aquest dimecres del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), les sol·licituds es podran tramitar a partir de les 9 h a través del Canal Empresa, seguint un procés en línia “simplificat” i “sense necessitat de fer cap descàrrega”. Els beneficiaris rebran les ajudes en funció de l’ordre d’arribada de les sol·licituds, tot i que, a diferència d’altres ocasions, la convocatòria no quedarà tancada quan s’arribi a l’import global de la línia. Segons el Departament, està previst cobrir entre 3.000 i 4.000 sol·licituds.
Tal com ha detallat Empresa en un comunicat, totes les sol·licituds quedaran guardades en una base de dades. Així, en cas que s’ampliï la dotació màxima, les empreses i autònoms que no hagin rebut cap ajut no hauran de fer cap tràmit nou. Alhora, aquest sistema permetrà atendre totes les peticions de manera “més àgil i ràpida”. Des del Departament assenyalen que aquests processos acostumen a durar entre quatre i sis mesos, però amb el nou mètode confien a reduir considerablement el temps. De fet, les últimes ajudes al sector de la restauració es van tramitar en poc menys d’un mes.

Un pagament únic entre 2.000 i 20.000 euros

L’ajut és un pagament únic que va dels 2.000 als 20.000 euros en funció de l’activitat del negoci i del nombre de treballadors. Se’n podran beneficiar guies de turisme de Catalunya habilitats, titulars d’establiments d’allotjament turístic, agències de viatge, explotadors d’habitatges d’ús turístic i establiments i activitats d’interès turístic.

Pel que fa a les diferents ajudes aprovades, els guies de turisme habilitats rebran 2.000 euros. A la resta d’empreses, la Generalitat atorgarà 5.000 euros als negocis amb una mitjana de fins a cinc treballadors, mentre que les companyies d’entre sis i 49 treballadors rebran 10.000 euros. Les empreses amb una mitjana de més de 50 empleats obtindran 20.000 euros. Finalment, les empreses explotadores d’habitatges d’ús turístic de fins a 10 treballadors rebran 5.000 euros, i aquelles amb 11 treballadors o més en rebran 10.000.

Aquesta línia d’ajudes se suma a les dues que ja va impulsar la Generalitat per donar suport financer al sector turístic. En la primera línia, dotada amb 5 M €, es va atorgar 1.890 ajudes, mentre que en la segona, amb 8,5 M €, es van acceptar 2.167 sol·licituds.