El govern municipal i les associacions de comerciants s'han vist les cares aquesta tarda. Dins del sector hi ha defensors i detractors de la proposta del consistori d'eliminar els diumenges d'estiu amb botigues obertes i obrir, en canvi, quatre diumenges de maig i octubre. Els eixos comercials de barri valoren positivament la mesura perquè diuen que així es protegeix el comerç de proximitat, perquè asseguren que obrir a l'estiu no els beneficia. VICENÇ GASCA, president de la Fundació Barcelona Comerç "Poder baixar a quatre festius a canvi que es posin mesos més potents de venda, doncs estem d'acord i no tenim cap mena de problema i donem suport a aquesta mesura." A l'altre extrem hi ha Barcelona Oberta, la fundació que representa els eixos comercials turístics. Es lamenten que si no poden obrir els diumenges d'estiu perdran molta capacitat de facturació i els negocis en sortiran perjudicats. JAVIER COTTET, vicepresident de Barcelona Oberta "Com pot ser que la localitat més important d'Espanya, de Catalunya i una de les més importants d'Europa en àmbit turístic en tots els números que podem agafar no es permeti obrir el diumenge." El govern ha demanat un esforç a totes les parts per trobar un punt d'equilibri. AGUSTÍ COLOM regidor d'Ocupació, Empresa, Comerç i Turisme "No trobarem un consens sobre aquest tema, com en qualsevol altre, si no cadascú està disposat a cedir en alguna part i a guanyar amb alguna altra, i crec que aquest proposta s'encamina en aquesta direcció." Ara s'haura d'aconseguir el suport dels diferents grups polítics a l'Ajuntament, perquè la mesura s'haurà d'aprovar al plenari.

Els eixos comercials de proximitat aplaudeixen la proposta per ubicar els diumenges d’obertura fora dels mesos d’estiu, mentre que pels eixos comercials turístics la decisió afectarà greument la facturació.

El govern municipal i les associacions de comerciants s’han reunit aquest dimarts a la tarda. Dins del sector hi ha defensors i detractors de la proposta del consistori d’eliminar els diumenges d’estiu amb botigues obertes i obrir, en canvi, quatre diumenges de maig i octubre. El regidor d’Ocupació, Empresa, Comerç i Turisme, Agustí Colom, defensa que maig i octubre són mesos amb una afluència turística important, i alhora són èpoques d’activitat en les vendes a les botigues de proximitat. Per això creu que la proposta de l’Ajuntament ha de ser capaç de generar consensos, ja que es tracta, ha dit, d’una proposta “treballada.”

Pels eixos comercials de proximitat, agrupats sota el paraigua de la Fundació Barcelona Comerç, l’obertura en els diumenges d’estiu no ha afavorit les vendes de les botigues de barri, i per això, segons el president de la fundació, Vicenç Gasca, “la majoria de botigues volien obrir menys o no volien amb la fórmula actual dels diumenges. Si es posen en mesos més potents de venda, hi estem d’acord i donem suport a aquesta mesura”.

En l’extrem oposat, els eixos comercials turístics, que formen part de l’Associació Barcelona Oberta, defensen que calen mesures de desregulació dels horaris comercials i no pas mesures restrictives. També asseguren que la proposta del govern municipal els afectarà greument la facturació i que pot repercutir en els llocs de treball que actualment ocupen les seves botigues. Per Javier Cottet, vicepresident de Barcelona Oberta, “no pot ser que la ciutat més important de Catalunya, d’Espanya, i una de les més importants d’Europa en l’àmbit turístic, mirem les xifres que mirem, no permeti obrir els diumenges”.

La proposta de l’Ajuntament també ha provocat reaccions irades entre els grups polítics de l’oposició, que han acusat el consistori d’actuar sense el consens del sector i sense suports polítics.