JOAQUIM FORN, portaveu de Grup Municipal de CiU "Nosaltres vam fer una proposta que va ser consensuada i això és un punt de partida. Insisteixo que el que era més important era avançar consensuadament, i això avui ha saltat pels aires." CARINA MEJÍAS, portaveu del Grup Municipal de Ciutadans "Nosaltres no ens hem amagat mai que som partidaris de l'apertura comercial en una ciutat que és turística, en una ciutat en què el comerç és un dels sectors econòmics més importants." ALFRED BOSCH, president del Grup Municipal d'ERC "Ens sembla que s'hauria de tornar a parlar amb els comerciants per intentar un acord i un consens del tot ampli i representatiu." MONTSERRAT BALLARÍN, regidora del PSC "Perquè sigui un destí turístic de compres, que hi hagi un mínim de dies, un mínim de dies que segurament ha de ser més elevat que els quatre dies proposats."

La proposta de l’Ajuntament de reduir els diumenges oberts i moure’ls en el calendari cap als mesos de maig i octubre ha provocat les reaccions dels grups de l’oposició, que no hi donen suport, a excepció de la CUP.

Per les reaccions dels grups, de moment la proposta municipal no té els suports garantits. El portaveu del Grup Municipal de CiU, Joaquim Forn, ha dit que en el mandat anterior es va aconseguir “una proposta de consens” i que era “un bon punt de partida”. “Avui ha saltat pels aires”, ha criticat Forn. Des d’ERC, Alfred Bosch ha insistit en què “qualsevol canvi s’ha de pactar amb tots els representants del comerç”, i ha dit que la proposta del mandat anterior “ja ens semblava bé”. Per això ha reclamat un esforç per arribar al consens.

La regidora del PSC, Montserrat Ballarín, ha dit que la proposta del govern no ajuda a consolidar Barcelona com a destí turístic de compres. “Cal un mínim de dies més elevat del que es proposa”, ha dit Ballarín, que ha insistit també en “més diàleg” del govern amb el sector. Fonts de la CUP Capgirem Barcelona han explicat a BTV que la proposta del govern els sembla correcta perquè es redueixen els diumenges d’obertura, però consideren que encara es poden reduir més.

La presidenta del Grup Municipal de C’s, Carina Mejías, ha dit que la decisió del govern és “restrictiva” perquè “limita la creació de llocs de treball”. “No ens hem amagat mai que som partidaris d’una major obertura”, ha dit Mejías, que ha afegit que tenir els comerços tancats dóna mala imatge a la ciutat. Des del PP, Alberto Fernández Díaz ha dit que la proposta d’horaris de Colau “retalla llibertat, oportunitats i llocs de treball” a Barcelona. El líder del PP ha afegit amb ironia que l’alcaldessa és “una magnífica regidora de Comerç de la Roca, Castelldels i Viladecans”, perquè deriva els turistes a comprar-hi.