Molts comerços de barri aprofiten el mes d’agost per abaixar la persiana. Durant el juliol disminueixen les vendes i no els surt a compte mantenir la botiga oberta. Joana Siscart, propietària de la Cistelleria Siscart d’Hostafrancs, explica per què tanquen: “Som un comerç familiar i no podem fer torns. A més, veiem que no hi ha moviment.”

És per això que els clients s’han d’organitzar per fer les compres abans, com reconeix Ramon Hernando, propietari de la xarcuteria Hernando: “Aquestes últimes setmanes hem notat que molta gent compra més per tenir provisions per a l’estiu”. Alguns compradors reconeixen que a l’agost troben a faltar les botigues de barri a les quals estan acostumats a comprar. D’altres, però, comprenen que el fet que hi hagi molts barcelonins que passen les vacances fora comporti el tancament dels comerços petits.

Els que surten més beneficiats durant els mesos d’estiu són les botigues de les zones més turístiques de la ciutat, així com també aquelles dedicades a la venda d’aparells de refrigeració.