Ultimen el maquillatge i el vestuari i assagen per darrera vegada l'espectacle que han treballat durant aquesta setmana. Tot l'attrezzo l'han fet ells mateixos. ÁNGELA LOZANO "Hemos cogido cartones y hemos dibujado las figuras en cartón negro." MILA NOVELL "Hi havia un avió, bigotis i també lletres que deien: ha ha ha!" És la primera vegada que el Centre Cívic Baró de Viver organitza el casal d'estiu d'arts escèniques Vivertimento. Cada setmana hi han participat deu infants d'entre quatre i 12 anys. Les activitats s'han centrat en una varietat de teatre diferent cada setmana. PATRÍCIA GARRIDO,dinamitzadora del Centre Cívic Baró de Viver "Sempre amb un objectiu de casal d'estiu lúdic de manera que s'ho passin bé estan aquí, estan actius a l'estiu i, a més, aprenen un munt de coses des d'expressió corporal, vocalització, posada en escena i tot sempre molt artístic i creatiu." És el moment de l'estrena. S'apaguen els llums, crit de guerra i comença l'espectacle. Ja sense nervis i amb la satisfacció de la feina ben feta, els joves artistes reben els aplaudiments i la felicitació d'un públic entregat: els familiars i amics.

Cada divendres de juliol al Centre Cívic Baró de Viver hi ha una representació teatral. Els infants del barri que s’han apuntat al casal d’estiu Vivertimento mostren totes les tècniques que han après durant la setmana.

Una monitora i una altra en pràctiques de dilluns a dijous de 9 a 14 h els ensenya diferents tipologies de teatre: miniteatre, teatre clàssic, teatre musical i teatre d’objectes. Divendres, després de fer un repàs, pugen a l’escenari. Els pares i familiars fan de públic i amb aplaudiments valoren la setmana.

Aquest casal d’estiu permet un màxim de 10 nens per setmana i han exhaurit les places. Patrícia Garrido, dinamitzadora del centre cívic, està molt contenta amb el resultat. Diu que aprenen expressió corporal, a vocalitzar, manualitats o posada en escena. Segons els organitzadors, tenen previst repetir-lo l’any vinent i ampliar la franja horària.