JOSEP RULL, conseller de Territori i Sostenibilitat "Això és una sacsejada important a la confiança que havíem començat a construir. Aquesta decisió no passa inadvertida. Serem molt contundents, molt més contundents fins i tot, d'ara en endavant. Això no pot tornar a passar."

Vueling afirma que prescindir dels vols nocturns els permet garantir que els avions estiguin preparats per als vols del dia següent. També assegura que aquesta proposta estava prevista en el pla de contingència que van presentar davant de representants del Ministeri de Foment i d’Empresa i Ocupació, de la Generalitat, arran del caos aeri d’entre final de juny i principi de juliol. L’anunci s’ha fet només uns dies després que el govern català afirmés que Vueling no tenia previst realitzar “cancel·lacions prèvies”.

Els passatgers que ja havien comprat bitllets per a aquestes ciutats tenen tres opcions: el contra reembossament del preu del bitllet que van comprar; volar a una altra ruta propera de Vueling, que es compromet a pagar el cost del transport alternatiu fins a la finalització de la destinació; o bé, trobar bitllet per a aquestes mateixes destinacions però amb una altra companyia aèria, assumint-ne la companyia el cost. Aquesta tercera opció té l’inconvenient que l’aeroport d’origen no pot ser el de Barcelona-el Prat perquè aquí Vueling és l’única companyia que ofereix les rutes que ara s’han cancel·lat.

El govern català, molest perquè no se li hagi comunicat

El conseller de Territori, Josep Rull, ha retret a la companyia que no informés el govern català d’aquestes cancel·lacions en la darrera reunió de la comissió de seguiment, dilluns passat. Durant la Comissió de Territori d’aquest dimecres al Parlament, el conseller ha afirmat que “era una informació que havíem de tenir des del primer moment” i ha afegit que aquesta situació suposa una “sacsejada important a la confiança” que començaven a construir amb l’aerolínia i ha avançat que seran “més contundents”.

Rull també ha resumit la darrera trobada de la comissió de seguiment de la companyia. El conseller ha assegurat que “les coses van raonablement bé”. Ha detallat que Vueling disposa ara de vuit avions a la reserva, 37 tripulacions i més de 250 informadors.