'La mujer líder’, la poesia de Miriam Reyes o la ‘Calle de las tiendas oscuras’ són bones lectures per a aquest estiu. Ho asseguren a la Biblioteca Jaume Fuster des de l’espai Fresh and read. Una nova proposta per descobrir quins llibres, pel·lícules o música poden ser els adequats per a aquests dies. MAITE HERNÁNDEZ, Fresh and read “Nosaltres oferim la possibilitat que la gent ens pregunti i els podem fer algun suggeriment, però també pot venir i agafar directament el que vol.” Un dels fons més buscats a l’estiu són les guies de viatge. La Jaume Fuster està especialitzada en aquesta temàtica i ha engegat un concurs a través de les xarxes. Amb l’etiqueta #fotosviatgesJFuster els usuaris han d’enviar fotos en què es combini un escenari real d’un viatge i una guia agafada en préstec. CARME GALVE, directora de la Biblioteca Jaume Fuster “Penseu que hi ha al voltant d’uns 9.000 documents, la gent s’endú bona part d’aquest fons. Tenim guies, per exemple, de països molt específics, com per exemple Corea del Nord o Angola ,i és clar, això a la gent li crida molt l’atenció, perquè és un fons bastant minoritari dins del sector de biblioteques.” El concurs neix en veure que les guies de viatge de la biblioteca havien voltat pel món i moltes vegades, entre els fulls, es trobaven bitllets d’avió, de transport públic o entrades d’espectacles. Per això, aquest concurs no deixa de ser un homenatge a les guies viatgeres de la biblioteca.

Aquesta setmana ha engegat el projecte Fresh and read. Es tracta d’acostar el fons de la biblioteca als usuaris. Aquest espai, que es col·loca al vestíbul els dimarts a la tarda i els divendres al matí, pretén assessorar sobre quin llibre o quin CD o DVD pot ser interessant per a aquest estiu. Fins al 29 de juliol es podrà remenar una selecció preparada i pensada per les bibliotecàries de l’equipament.

Però l’estiu de la Jaume Fuster també inclou el seu fons més especialitzat, el de viatges. La biblioteca ha organitzat un concurs per dinamitzar aquest sector. Es tracta de publicar a Instagram, amb l’etiqueta #fotosviatgesJFuster, fotografies de viatges en un escenari real i que en la imatge aparegui una guia agafada en préstec d’una biblioteca pública. Les fotos es poden penjar fins al 15 de setembre i els premis són guies de la ciutat i una tassa de biblioteques. Les guanyadores seran aquelles fotografies més votades pels usuaris d’aquests equipaments.