Omplir el dipòsit de gasoil d'aquest cotxe costa 51 euros, mentre que l'estiu passat el preu superava els 57 euros. Un descens del preu que han notat els usuaris. Sobretot els que utilitzen el cotxe o la moto de forma habitual. "Ho he notat a la butxaca, jo treballo amb la moto de dilluns a divendres i faig bastants quilòmetres, evidentment si baixa, ho notes." "Si que és veritat que ha baixat una mica i s'ha notat respecte fa dos anys que estava bastant elevada." Els que marxen de vacances amb cotxe també aprofiten aquesta baixada del preu dels carburants per fer un desplaçament més llarg. "Ara que tens que anar de vacances i utilitzes més el vehicle que les altres èpoques de l'any, que baixi està bé." Aquest mes de juliol les gasolineres han marcat els preus més baixos dels últims 7 estius. Ara un litre de benzina costa, de mitjana, 1 euro amb 15 cèntims; i un euro amb tres cèntims en el cas del dièsel. Aquests valors estan uns quaranta cèntims per sota del que costaven ara fa quatre anys. Per trobar uns preus més barats als actuals cal remuntar-nos al juliol de l'any 2009, quan el dièsel estava per sota de l'euro. Tot i així, cada benzinera marca preus diferents i molts conductors s'hi fixen a l'hora d'omplir el dipòsit. "Hoy incluso hay app que te indican las cercanas de la zona y cuando tienes que hacer una carga como yo de 50 euros, te fijas." Segons les dades del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, Catalunya és el territori de l'estat on el carburant és més barat sense comptar els impostos. Però, en canvi, puja posicions del rànquing estatal quan s'hi sumen les taxes, perquè és dels llocs on se'n paguen més.

Aquest mes de juliol, les gasolineres han marcat els preus més baixos dels darrers set estius. Ara un litre de benzina costa, de mitjana, 1,15 euros; i 1,03 en el cas del dièsel. Aquests valors estan uns 35 cèntims per sota del que costaven ara fa quatre anys. Per trobar uns preus més barats als actuals cal remuntar-nos al juliol de l’any 2009, quan la benzina fregava l’euro i el dièsel se situava en 90 cèntims.

Segons els experts, la caiguda del preu del petroli respon a la frenada de l’economia xinesa. Però també hi influeixen factors estratègics relacionats amb l’oferta. El preu del petroli ha baixat més que el preu dels carburants i així ho reflecteix el butlletí setmanal del petroli de la Comissió Europea. Tot i el descens del preu dels carburants, Espanya se situa per sobre de la mitjana dels països de la Unió Europea. En el cas de Catalunya, és el territori de l’estat on el carburant és més barat sense comptar els impostos. Però, en canvi, puja posicions del rànquing estatal quan s’hi sumen les taxes, perquè és dels llocs on se’n paguen més, segons les dades del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme.