Segons l’Associació Catalana d’Agències de Viatges especialitzades (ACAVe), fa tres anys que va començar un canvi de tendència i que les reserves van començar a créixer. El 2014 el repunt va ser del 5 %; el 2015, del 7 %; i aquest 2016, la previsió és que s’assoleixi un increment del 10 %.

A més a més, aquest any la durada mitjana dels paquets de viatges és d’entre 8 i 15 dies amb un pressupost que va dels 1.500 als 2.500 euros. Entre les destinacions preferides pels catalans hi trobem els Estats Units, Canadà i Mèxic, al continent americà; Tailàndia, l’Índia i el Japó, a l’Àsia; Kènia, Tanzània i Madagascar, a l’Àfrica; i les destinacions clàssiques europees, amb un increment notori a Rússia, a causa de la caiguda del ruble.

Els atemptats terroristes i la inestabilitat han afectat, i molt, algunes destinacions del món àrab, com ara Tunísia i Egipte, on els operadors turístics ja no ofereixen paquets i la demanda ha caigut en picat. El mateix, segons explica ACAVe, ha passat amb Turquia. En canvi, França, que ha viscut també diversos atemptats, no s’ha vist pràcticament afectada. De fet, París va ser la destinació amb més sortida de tota Europa la darrera Setmana Santa.