Alguns comerços de la Barceloneta llueixen aquests dies de festa major les millors gales. Són els que han decidit participar en el primer concurs d’aparadors convocat per la nova junta de comerciants, una iniciativa que té com a objectiu fer més visible el comerç del barri i també ser present en els actes de festa major. L’aparador més ben guarnit sortirà del recompte de vots que s’hagin rebut presencialment o bé a través de Facebook. Entre els votants, es sortejarà un val de 60 euros per fer compres entre els comerços del barri. Els responsables de la botiga guanyadora rebran una placa commemorativa i un sopar per a dues persones.

El comerç, amb la festa major

Aquestes dies, els aparadors del comerç de la Barceloneta llueixen,  a més dels articles que cada establiment té a la venda, un guarniment especial. És una iniciativa de la nova junta de comerciants del barri.

L’objectiu de la proposta, segons explica Laura Odriozola, de l’Agrupació de Comerciants i Industrials de la Barceloneta, és “participar en els actes de festa major i, alhora, fomentar el comerç del barri. La Barceloneta és un barri de tradicions i volem participar per mantenir aquestes tradicions”.

Visibilitzar el comerç local

Els participants a la convocatòria consideren que els pot ajudar a fer-se més visibles. Aquest és el cas de la Montse Valladares, de la botiga Les Ocasions. “S’ha de fer caliu, s’ha de sumar i al barri hem d’agafar empenta per continuar treballant i cada vegada ser més barri i tenir més botigues, que tenim molt poques”.

Guarniments de festa major

Els guarniments dels comerços no deixen cap mena de dubte que s’han fet expressament per a la festa major. Maria Vallès, tècnica llicenciada de la Farmàcia Maquinista, ha estat l’encarregada juntament amb un company de guarnir l’aparador de la farmàcia. Explica que “hi hem representat els balcons típics de la Barceloneta, que, tot i ser petits, són plens ja que allà hi van a parar les coses que no hi caben als pisos que també són molt petits”.

Pilar Royo, de l’establiment Gèneres de Punt Pascual, fa 65 anys que està al barri. Anys enrere, la botiga va guanyar un concurs d’aparadors convocat per l’Ajuntament. Per a aquesta ocasió ha escollit un lema molt de la Barceloneta.“Com que és un barri mariner, bé hem guarnit tipus mariner, coses d’aquí marineres del barri i en homenatge al nostre fill”.

Fins divendres vinent qui ho vulgui pot participar en la votació per escollir el millor comerç guarnit de la Barceloneta. La votació es pot fer de manera presencial o bé a través del Facebook.