Entrada 'd'un hotel

Des del maig, a Barcelona 166 hotels s’havien animat a reobrir, però les noves restriccions per la pandèmia del coronavirus han fet que, d’aquests, 59 hagin decidit tornar a tancar. Per tant, a principis d’aquest mes de febrer a la ciutat només queden oberts 107 establiments hotelers.

Aquesta és la xifra que facilita el Gremi d’Hotels de Barcelona. Segons els seus càlculs, els hotels oberts representen el 24,4 % dels 438 que hi ha a la ciutat. Els hotels oberts tenen a disposició 11.700 habitacions, que són gairebé el 30 % de totes les existents. Tot i això, el Gremi explica que l’ocupació mitjana dels hotels oberts oscil·la entre el 10 i el 15 %.

Espais de vacunació

El Gremi d’Hotels de Barcelona proposa que els hotels que s’ofereixin voluntaris es puguin utilitzar com a espais de vacunació amb l’objectiu de treure pressió assistencial als equipaments sanitaris. El sector considera clau que s’acceleri el procés de vacunació per intentar salvar la temporada turística d’estiu. “Pensem que la utilització d’aquests hotels voluntaris permetria un procés de vacunació ràpid, sistemàtic i sense aglomeracions“, comenta Jordi Mestre, president del gremi.