Aquest dijous s’ha estrenat l’enllumenat de Nadal d’enguany, ho ha fet arribant per primer cop a places i carrers que, fins al moment, no n’havien tingut mai: la plaça de la Universitat i la d’Urquinaona. A la via Laietana s’ha fet per primera vegada en anys. Les llums també il·luminaran tot el Nadal els carrers de la majoria d’eixos comercials de la ciutat.

llums Nadal Universitat

Estrena per compensar

De la col·locació de les lluminàries a Universitat per a aquest Nadal se n’ha encarregat la Fundació Tot Raval, que des de fa cinc anys lidera un projecte social per guarnir els carrers del Raval. Aquesta plaça s’incorpora als espais públics de la ciutat amb decoració nadalenca, i la intenció municipal és pal·liar els efectes de les tres setmanes de l’acampada d’estudiants, en què els comerciants asseguren que han perdut fins a un 40 % de les vendes.

Una altra de les places que també estrenen il·luminació aquestes dates és la d’Urquinaona. Incorpora uns fils de bombetes que, tot i que s’han col·locat a darrera hora, busquen ajudar a recuperar l’activitat comercial, apagada, sobretot, durant la primera setmana d’aldarulls després de la sentència del procés.

Segon cop en la història

llums Nadal via Laietana

La via Laietana ha recuperat la il·luminació de Nadal que, només en una altra ocasió, va tenir per aquestes dates ara fa sis anys, coincidint amb l’entrada en funcionament de l’Associació de Veïns i Comerciants de Via Laietana. Com en el cas de la plaça d’Urquinaona, l’objectiu és que aquesta avinguda recuperi el pols comercial perdut durant les protestes postsentència, davant de la comissaria de la Policia Nacional.

Papallones al Passeig de Gràcia

El passeig de Gràcia, un carrer que s’engalana cada any per aquestes dates, ha estrenat un nou enllumenat. Les papallones gegants i les caigudes de llums brillaran en un dels carrers comercials més emblemàtics de la ciutat.

Els eixos comercials de barri, també il·luminen els carrers

No només és el centre de la ciutat la que il·lumina els seus carrers, els eixos comercials de barri se sumen un any més a la il·luminació nadalenca. A tota la ciutat, s’encenen cada dia des de les 17.30 h fins a la mitjanit i fins al 6 de gener.