La proximitat amb zones sotmeses a la pressió turística com el Poblenou, la Sagrada Família, l’Hospital de Sant Pau o la plaça de les Glòries ha alertat els veïns del Camp de l’Arpa. Reclamen un pla d’usos que reguli no només el comerç sinó tota l’activitat d’un dels carrers més emblemàtics del barri: el de Rogent. Tenen por que amb el turisme es perdi la vida de barri. Des de l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible recomanen que es reguli l’activitat,  igual com s’ha fet en zones de Ciutat Vella, per evitar la massificació.

Un carrer de Rogent pel barri

L’Ajuntament s’ha compromès amb els veïns a fer un pla d’usos per tot el districte de Sant Martí durant el mandat municipal actual. Des de l’Associació de Veïns del Clot – Camp de l’Arpa recorden, però, que el mandat s’acaba i tenen por que si no s’aprova en breu, el pla d’usos arribi massa tard.

L’objectiu de la reivindicació és que el carrer de Rogent, que concentra bona part de l’activitat comercial de la zona, sigui un eix per fer vida social assegurant-ne la supervivència del comerç i les entitats de barri. Per això, consideren que cal aplicar una normativa, com s’ha fet en parts del districte de Ciutat Vella, sotmeses a una forta pressió turística.

Des de l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible, adverteixen que cal limitar la construcció d’hotels i les activitats dedicades a la indústria turística i reforçar la permanència dels veïns, les entitats i el comerç tradicional per mantenir l’essència de la ciutat. És la manera d’evitar, asseguren, que torni a passar el que ja ha succeït en barris com el Raval, el Gòtic o la Barceloneta.