L’espai que ocupa actualment el Banc dels Aliments, al barri de la Marina del Prat Vermell, al districte de Sants-Montjuïc, podria convertir-se d’aquí a un temps en un edifici d’habitatges per a mil·lennistes. Així ho ha dit el delegat del Consorci de la Zona Franca, Pere Navarro, en una entrevista a Catalunya Ràdio, en què ha explicat que “Barcelona no ha d’expulsar el talent pel preu de l’habitatge”.

Navarro, director del Barcelona Meeting Point, ha afirmat que  “es donaria una oportunitat a la gent jove i es podria relacionar el món de l’educació i l’accés a la feina”. Ha afegit que el projecte es troba en una fase inicial i que es materialitzarà en els propers anys. De fet, segons el delegat del Consorci de la Zona Franca, per dur-lo a terme s’hauria de modificar el Pla General Metropolità (PGM) perquè s’haurien de reubicar algunes àrees d’equipaments per poder construir els habitatges.

L’Ajuntament, satisfet però prudent

La Regidoria d’Habitatge i Rehabilitació assegura que aquests pisos són “molt benvinguts” i que és “satisfactori que s’inverteixi en habitatge assequible”. No obstant això, recelen de la concreció de les declaracions de Navarro. Esperen veure quina serà la quantitat real de pisos i el termini en el qual es podrien construir i es faria real aquest projecte.

Un canvi per al Banc dels Aliments

Per la seva banda, Banc dels Aliments considera que és una bona proposta perquè resoldria dos problemes de cop: la necessitat d’habitatge protegit i la necessitat d’un nou edifici per a l’entitat. Fa anys que se’ls ha quedat petit. Amb una cabuda original de vuit milions de quilos, actualment en tenen 17 milions.

La proposta de construir pisos i traslladar el Banc dels Aliments ha aparegut en converses informals, tot i que mai no s’ha formalitzat. Aquesta opció, però, depèn de diferents administracions. “Depèn del Consorci de la Zona Franca però l’edifici és patrimoni de la Generalitat i és l’Ajuntament qui promou els pisos nous, nosaltres som al mig”, explica el director del Banc dels Alimencs, Lluís Fatjó.