Petits gestos com tancar l’aixeta quan ens rentem les mans, apagar els llums quan no s’utilitzen o dutxar-se, en comptes de banyar-se, són decisius en l’estalvi energètic. Són aspectes sobre els quals cal conscienciar i ho tenen clar a la fira Rehabilita, que aquest cap de setmana ha celebrat la tercera edició, coincidint amb el Dia Mundial de l’Estalvi d’Energia.

El passeig de Lluís Companys ha acollit les parades d’una trentena d’empreses. Els visitants han trobat també centres d’informació i tallers que han permès comprendre la importància d’estalviar i d’adequar la llar a les necessitats de les persones.

Jordi Marrot, membre de la fira Rehabilita, ha assegurat que “avui encara la ciutadania no és conscient d’aquest gran repte” i ha afegit que “tenim uns objectius de rehabilitació dels edificis importants, però cada any que passi serà més fonamental aquest objectiu, perquè cap al 2050 tendirem a una economia descarbonitzada i el paper dels edificis és fonamental i també que els ciutadans coneguin aquest repte”, ha explicat.

15.000 persones en l’última fira

Aquesta fira se celebra cada dos anys, i coincideix amb la Setmana de la Rehabilitació, que ha arribat a la seva cinquena edició. El 2016 van passar pel certamen unes 15.000 persones, però els organitzadors el que més valoren és l’impacte que creen en el públic.