La comitiva judicial s’ha presentat aquest matí, amb dos agents de la Guàrdia Urbana, al número 114 del carrer de la Constitució, al barri de la Bordeta, amb una ordre per precintar les obres d’una promoció de pisos rusc. El precintament, però, no s’ha fet efectiu per l’oposició de l’empresa promotora. 

Haibu 4.0 assegura que té la llicència d’obres necessària tot i que davant dels mitjans de comunicació només han ensenyat el comunicat de l’Ajuntament conforme havien rebut la seva sol·licitud, però no el permís.

La comitiva judicial ha explicat als promotors que la voluntat de l’Ajuntament era la de no fer un precintament per la força i, abans de marxar, els ha informat que amb l’oposició al precintament poden incórrer en un possible delicte de desobediència.

Comitiva judicial als pisos rusc

Poc després, l’alcaldessa, Ada Colau, ha explicat davant dels mitjans que han informat als serveis jurídics de l’Ajuntament sobre l’escena viscuda aquest dilluns al matí, i ha anunciat que obriran un expedient per emprendre mesures perla via judicial. Colau ha reiterat el que ja va dir fa unes setmanes: “Els infrahabitatges no tenen cabuda en aquesta ciutat”.

Els pisos rusc enfronten els promotors i l’Ajuntament

La polèmica ha envoltat els pisos rusc des d’un bon principi. D’una banda, per si un espai de 2,6 metres quadrats es pot considerar un habitatge; i, de l’altra, sobre si compleix els permisos per poder tirar endavant el projecte. Al setembre l’Ajuntament va ordenar a l’empresa promotora que aturés les obres perquè no disposava de la llicència corresponent. Halibu 4.0, però, no només no ho va fer sinó que va acusar el consistori d’haver trencat el diàleg amb ells i van assegurar que tirarien endavant el projecte amb el permís municipal o sense. A banda de la promoció de la Bordeta, Haibu 4.0 també en té una altra en marxa al carrer d’Holanda, a l’Hospitalet de Llobregat, just a la frontera amb Barcelona.