La sentència del Tribunal Suprem sobre l’impost pels préstecs hipotecaris va ser molt mediàtica dijous passat  —i va provocar una caiguda en picat de les accions dels bancs a la borsa—, però l’anunci d’una revisió de la sentència, per part del mateix tribunal, ha sacsejat la ciutadania. Les crítiques no han trigat a arribar per part d’aquells que lluiten des de fa anys perquè siguin les entitats bancàries les que assumeixin l’impost derivat de les hipoteques.

Des d’ADICAE, que aglutina diferents associacions de consumidors, consideren que cal lluitar contra el gran poder de la banca. Natàlia Reina, membre de l’entitat, s’ha mostrat indignada per la revisió de la sentència del TS i acusa la banca de robar a molts consumidors:

“Vam fer un rescat bancari l’any 2013 que suposa 100.000 milions d’euros i no els han retornat. Si la banca fa una cosa malament, se’ls rescata, i si fa una cosa il·legal, el Suprem paralitza la seva pròpia sentència”

Per a un dels tècnics de l’entitat, Álvaro Rebollar, la revisió del Suprem és una reacció clara a la caiguda dels bancs a la borsa un cop es va conèixer la sentència de dijous. Rebollar assegura que des d’ADICAE continuaran presentant demandes col·lectives mentre la sentència del Suprem està paralitzada i encara que dictamini a favor dels bancs.

Per aclarir tots els dubtes als consumidors, l’ADICAE ha convocat reunions informatives a totes les comunitats autònomes el proper dilluns, 22 d’octubre, a les 18.30 h. Les trobades es faran de manera simultània i estaran connectades per videoconferència.