La 35a edició del saló AutoRetro aplega més de 250 expositors nacionals i internacionals que porten les millors versions de cotxes clàssics i motocicletes. Entre el 18 i 21 d’octubre, s’hi poden veure mig miler de vehicles a la Fira de Barcelona, en un saló que, a més, aquest any vol retre homenatge a la indústria automobilística de la Barcelona dels anys 50.

Hi ha tres exposicions sobre Seat 1400, Biscúter i les motocicletes Mymsa, unes marques que eren referència a l’any 1953. De fet, el 1953 va ser l’any en què els germans Josep i Jaume Aragall Martorell van fundar l’empresa Motors i Motos SA, que va desenvolupar la marca de motocicletes Mymsa. Al saló, s’exposaran una desena d’unitats i es farà un col·loqui per recordar l’empenta comercial de la firma.

Saló AutoRetro 2018 motos

Biscúter va ser l’altra marca, procedent de França, que el 1953 es va establir a Barcelona, d’acord amb la demanda del moment que exigia solucions de mobilitat familiar i comercial. A la fira s’hi exposen la versió de turisme conegut com a “sabatilla”; la “rossa”, com a vehicle comercial, i el “Pegasin”.

L’exposició de Seat 1400 també és possible gràcies a un apassionat que té en el seu poder una col·lecció molt completa dels clàssics de la marca. El 1400 era considerat un dels vehicles de luxe de l’època i la seva producció es va allargar durant 11 anys.