El recinte firal de Montjuïc acull la 22a edició del Barcelona Meeting Point. La fira immobiliària més important de l’estat espanyol compta amb la participació de 280 empreses procedents de 21 països, un 5 % més que l’edició anterior. Aquest any, a més, la fira està concentrada en només quatre dies per “reduir costos”, segons l’organització.

El certàmen arriba en ple debat sobre les dificultats d’accés a l’habitatge dels ciutadans, la regulació dels preus del lloguer o l’aplicació de reserva del 30 % d’habitatge social en les noves promocions de pisos. El director del saló, Pere Navarro, assegura que el Meeting Point “serà el punt de trobada on es produeixi un diàleg entre totes les parts implicades per buscar solucions per garantir el dret a l’habitatge que tenim tots els ciutadans”. Segons Navarro, la resposta a aquest problema ha de ser a través de la col·laboració publicoprivada.

El saló es vol obrir a la ciutadania

L’any passat el saló ja es va marcar com a objectiu captar un públic més jove, i aquest any la intenció és la mateixa, obrir el recinte a la ciutadania. Per això s’han programat xerrades d’interès ciutadà durant el dissabte 27 d’octubre, com els problemes d’accés a un habitatge o què cal saber per llogar o comprar un pis.

Un altra dels objectius que s’ha marcat la fira Meeting Point és fomentar la presència de la dona en el sector immobiliari, una indústria tradicionalment masculina. Per fer-ho, divendres 26 d’octubre acull una taula de debat organitzat per WIRES (Woman in Real Estate Spain), per donar a conèixer la feina d’aquest col·lectiu.

Aposta per les noves tecnologies aplicades al sector

El saló immobiliari també presenta la primera edició del BMP Proptech Congress amb la participació d’experts internacionals sobre innovació tecnològica al sector immobiliari. A més, entre les novetats, també hi ha una zona d’exposició on hi participen 50 startups. Al saló, per exemple, s’hi poden descobrir aplicacions com Alquilovers, destinada exclusivament al lloguer de pisos i que permet visitar virtualment un pis, decidir que el vols llogar i formalitzar el contracte amb només un clic.