CaixaBank mou fitxa per, segons afirmen en un comunicat, garantir la “permanència de l’entitat a la zona euro sota la supervisió del Banc Central Europeu”. D’aquesta manera, l’entitat assegura que es manté la integritat dels dipòsits dels seus clients i afirma que el trasllat no comporta cap moviment dels empleats.

La marxa de Catalunya de CaixaBank a València arriba l’endemà que una altra entitat bancària, Banc Sabadell, anunciés també el seu canvi de seu, optant per Alacant. A partir d’ara, a més, els trasllats de companyies a fora de Catalunya seran més fàcils, ja que el Govern espanyol ha aprovat un real decret per aquelles empreses que vulguin fer-ho i sense necessitat que ho hagin d’aprovar a la junta d’accionistes.

Gas Natural, temporalment, a Madrid

Gas Natural també ha anunciat aquest divendres el seu canvi, tot i que temporal, de seu. Es traslladarà a Madrid davant “la situació política i social que està vivint les últimes setmanes Catalunya i a causa de la inseguretat jurídica”, segons un comunicat. Asseguren que el Consell d’Administració ho ha acordat per protegir els interessos de l’empresa i afirmen que no afectarà a la prestació del servei.