Una àmplia majoria dels membres de sindicats i col·lectius socials han decidit mantenir la vaga convocada per al dia 3 d’octubre. Els motius d’aquesta mobilització són denunciar la repressió i la retallada de drets que la societat catalana està patint actualment i lluitar per les llibertats. Segons Luis Blanco, membre de la coordinadora de la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), també l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) i Òmnium Cultural van participar en aquesta reunió i diumenge faran pública la seva adhesió. Blanco ha afegit que hi ha prop d’una quarantena d’entitats, entre les quals organitzacions d’estudiants, la Marea Pensionista o la Xarxa d’Economia Solidària (XES) i el moviment cooperativista.

Segons Ermengol Gassiot, secretari general de la CGT, “la majoria de la població catalana som gent treballadora, que viu de la seva feina i que és conscient actualment de l’escenari actual de retallades i repressió”. La Coordinadora Obrera Sindical s’ha sumat a denunciar la repressió que, afirmen, s’està patint als llocs de treball i la vulneració de drets fonamentals que -afegeixen- s’han aconseguit lluitant durant molts anys. També han demanat que s’aturi la presència dels cossos repressius en l’àmbit laboral i la derogació de les reformes laborals que han tingut lloc a partir de l’any 2011. Per la seva banda, Néstor Sastre, de la Intersindical CSC, ha dit que aquesta vaga va més enllà dels drets dels treballadors perquè afecta drets fonamentals de la ciutadania.

Serveis mínims

Els sindicats convocants s’han reunit dijous amb representants del Departament de Treball per establir uns serveis mínims que demà es faran públics. Treball ha de fer una proposta dels serveis transferits a la Generalitat i els sindicats faran les seves al·legacions.