La iniciativa és una prova pilot que té la implicació de l’Eix Comercial de Sant Andreu, la Cambra de Comerç de Barcelona i la Fundació Barcelona i Comerç. Ja s’han realitzat les primeres trobades amb veïns, institucions i entitats en la implementació d’una àrea de promoció econòmica urbana que inclou tots els establiments delimitats per l’APEU, independentment de si formen part d’entitats de comerciants o no.

Promocionar el comerç i dinamitzar el barri

Les taules participatives han servit de base per a l’elaboració d’un estudi de la zona. Amb el suport legal i jurídic de professionals especialitzats, es farà una proposta de pla d’acció estratègic per a l’APEU de Sant Andreu. Aquest projecte representarà els interessos dels seus membres i vol generar vida al barri alhora que estimular la del comerç local i la cultura de la zona. Pròsper Puig, president de l’Eix Comercial de Sant Andreu, explica que l’APEU és una professionalització d’una associació de comerciants, amb una gerència, que englobi les necessitats del comerç.

Els objectius són motivar els veïns a comprar al barri, augmentar l’afluència de vianants als carrers de l’APEU, reduir despeses i millorar la qualitat dels serveis rebuts, tot plegat, amb la supervisió de l’Administració pública. Puig comenta que l’APEU és una oportunitat per reforçar l’aspecte del comerç digital i que tots els comerciant puguin fer venda en línia i de manera grupal, a més de crear marca del comerç de Sant Andreu.

Dos anys de prova

Una vegada finalitzades les taules participatives es procedirà a la redacció del projecte, que estarà acabat a finals de novembre. L’aplicació de les iniciatives que es defineixin en el marc de la prova pilot l’APEU es posaran en marxa durant el primer trimestre del 2018. Després de dos anys d’aplicació els comerciants hauran de votar si volen mantenir-lo.