L’entitat bancària s’ha reunit d’urgència per prendre aquesta decisió davant l’anunci de convocatòria del ple de dilluns al Parlament, que ja ha estat suspesa pel Tribunal Constitucional.

El trasllat fora de Barcelona serà imminent després que el consell d’administració hagi donat llum verda al canvi de seu, tot i que no implicarà moviments d’oficines ni de personal. “A priori”, aquest moviment no hauria de tenir cap efecte sobre els comptes dels clients catalans, ja que tan sols suposa un canvi en l’adreça de la seu social i els seus serveis centrals es mantindrien a Catalunya.

El president de Banc Sabadell, Josep Oliu, va assegurar aquest dimarts des d’Oviedo que l’entitat està preparada per “prendre les mesures suficients” en cas que fos necessari, vista la situació política “inquietant” que viu l’estat espanyol. Oliu va subratllar que el Banc Sabadell té els instruments adequats en el marc de la Unió Europea i del sistema de supervisió bancari europeu per protegir els interessos dels clients.

CaixaBank també podria marxar de Catalunya

Segons Europa Press, CaixaBank ha enviat un comunicat intern als treballadors en què assegura que “prendran les decisions necessàries, al moment oportú”, per fer prevaler els interessos dels seus clients, accionistes i empleats. D’aquesta manera l’entitat no tanca la porta a cap acció i intenta posar fi a dies de rumors sobre un possible trasllat de la seu a les Balears.