Pel que fa a cancel·lacions hoteleres, es van arribar a anul·lar fins a un 20 % de les reserves, sobretot els tres dies posteriors a l’atemptat. On pràcticament no s’han notat els efectes de l’atemptat és als apartaments turístics, que han mantingut el 82 % de les reserves, i ha tingut un impacte zero a les poblacions de l’entorn de Barcelona i en grans esdeveniments com fires o congressos programats. El transport tampoc no ha notat cap efecte.

Les excursions turístiques a Barcelona es van recuperar en un màxim de tres setmanes, així com les visites al Parc Güell o el Tibidabo.

Quant al comerç, les botigues situades en el tram del passeig on es va produir l’atac terrorista no han registrat una baixada de les vendes.

L’informe, elaborat per l’Observatori de Turisme i en el qual han participat empreses i representants del sector econòmic i turístic de la ciutat, com el gremi d’hotels o les plataformes d’allotjament turístic, també proposa dissenyar un protocol d’actuació perquè operadors i entitats puguin respondre amb missatges de manera coordinada en situacions excepcionals com l’atemptat.