La periodista Maria Cinta Méndez ens acosta el cas de la Clàudia Jordan. Aquesta dona de 43 anys, nascuda a Bolívia, s’ha quedat sense feina com a conseqüència de la pandèmia del coronavirus. Busca feina com a administrativa comptable.

El mes d’agost es va quedar a l’atur, però la Clàudia diu que s’ha donat un temps de marge per “estar amb la meva filla”. Sobretot, ara que els avis no poden donar-li un cop de mà perquè és més segur que es quedin a casa.

Temps per la família

No és el primer cop que es queda sense feina. El 2013, l’empresa on treballava va fer un ERO i tots els treballadors es van quedar a l’atur. “Aquella crisi em va deixar sense feina, però em va donar temps per dedicar-me a la meva família“, explica. De fet, durant aquella època, va tenir la seva filla, que ara té set anys, i va “gaudir al màxim del moment de ser mare“.

El 2013, l’empresa on treballava va fer un ERO. Aquella crisi em va deixar sense feina, però em va donar temps per dedicar a la família.
Clàudia Jordan, administrativa comptable

Sense ingressos familiars

El seu marit té una cafeteria. La té llogada. Aquests mesos, ha hagut de continuar pagant factures i sense ingressar ni un cèntim. Treballa sol i només pot treballar les hores que permeten les restriccions. “Va tenir un síncope i va estar ingressat 15 dies“, recorda la Clàudia, però “hem après que el que compta és estar bé”. En aquest sentit, valora el fet que “ara podem anar a buscar plegats la nostra filla a l’escola o sopar tots junts, cosa que abans no podíem fer”.

Barcelona Activa

Després dels primers mesos a l’atur, ara ha començat a enviar alguns currículums. Va acudir a Barcelona Activa, on la van informar que es podia acollir a una ajuda per a persones en situació d’atur de llarga durada. “Em van ajudar en tot moment”, diu, “et donen eines, és genial“. El que més aprecia, sobretot, és el fet de no sentir-se sola: “Estan al teu costat“.

“Ganes de compartir”

La Clàudia se sent amb “ganes de compartir i d’aportar” tot allò que ha après durant aquest temps, no només en l’àmbit laboral, sinó també humà. “Tinc ganes de tornar a formar part d’una empresa“, afirma, i per això cerca feina en la seva àrea: la d’administrativa comptable.