urna eleccions catalanes

El doctor Oriol Mitjà ha demanat formalment a la Junta Electoral Central (JEC) que prohibeixi a les persones positives de coronavirus i els contactes estrets votar presencialment als col·legis electorals el 14 de febrer i que, en canvi, se’ls faciliti poder fer-ho per correu fins al mateix dia dels comicis. En un escrit presentat davant d’aquest òrgan, l’epidemiòleg ha advertit que, amb l’escenari previst per al 14-F, el dret a la vida i la integritat física “es posaria en risc de forma evident.

L’investigador ha difós a Twitter la petició feta a la JEC per compartir la seva preocupació per la jornada electoral. Recorda que l’estiu del 2020 els ciutadans infectats de Galícia i el País Basc no van poder votar presencialment en els comicis autonòmics i demana fer el mateix a Catalunya, ja que la situació epidemiològica és “igual o pitjor” que aleshores. A més, adverteix que en les darreres eleccions presidencials dels Estats Units es van infectar membres de meses.

Mitjà insisteix que permetre la concentració de persones al costat de vectors de virus és “altament perillós” i que els EPI que es proporcionaran als membres de les meses entre les 19 i les 20 h “no mitiguen suficientment el risc” de contagi.