President PIMEC

El president de PIMECJosep González, ha anunciat aquest dimarts a la tarda que deixa el càrrec amb caràcter “immediat i irremeiable” després de 23 anys al capdavant de la patronal de les petites i mitjanes empreses de Catalunya.

És una decisió que pren un any abans de la finalització del mandat i que ha anunciat en una conferència de premsa després d’una reunió de la junta directiva de la patronal. González ha assegurat que marxa “amb tranquil·litat” i “orgull” per la feina feta, i ha destacat que “la continuïtat està garantida amb Antoni Cañete”, el secretari general actual.

González, que no es desvincularà del tot de PIMEC i continuarà com a president de la fundació, ha aprofitat per anunciar que les eleccions a la patronal, a què es presentarà Antoni Cañete, se celebraran el pròxim 23 de febrer. Si no hi ha cap més candidatura més enllà de la data límit, el 12 de febrer, Cañete assumirà la presidència de manera automàtica.

Reconeixements públics

Després de l’anunci de comiat per part de González, el president de Foment, Josep Sánchez Llibre, ha destacat que “Josep González ha estat un gran president de PIMEC” i que durant tots aquests anys ha tingut una gran “capacitat de diàleg i de negociació”. També ha valorat que hagi sabut “construir una entitat reconeguda, estimada i amb credibilitat per als milers d’empresaris que han fet créixer els seus projectes acompanyats i al costat de PIMEC”.

En la plana política, Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde de Barcelona, ha destacat la tasca de González i ha volgut emfatitzar la importància de PIMEC, “una entitat cabdal per als autònoms i les pimes, que són la base del teixit productiu de Catalunya”. També li ha agraït “l’esperit constructiu” que els ha ajudat a col·laborar durant tots aquests anys.