(ACN) Foment del Treball ha demanat a l’Ajuntament de Barcelona “prudència” en la seva nova aposta per reduir la contaminació: eliminar el pont aeri entre Barcelona i Madrid. La patronal ha reclamat que és fonamental que ambdues ciutats tinguin “totes les connexions possibles” ajustades a la demanda, el trànsit previst, la capacitat de cada servei i els criteris econòmics. Foment, però, reconeix que s’ha de tenir un “compromís ineludible” davant l’emergència climàtica, però no a qualsevol preu.

És imprescindible l’existència d’un Pont Aeri, més enllà de la connexió ferroviària d’alta velocitat”, ha conclòs la patronal, i ha afegit que entre Madrid i Barcelona hi ha molts vols d’enllaç per viatjar a altres països, pel que “és necessari disposar de la connectiva aèria per facilitar la mobilitat al viatger”.

No és l’única institució que s’hi ha mostrat reticent, els socis dels comuns al govern i el sector aeronàutic també hi veuen complicacions. 

Les conseqüències més directes: econòmiques i d’ocupació

Limitar la mobilitat entre Madrid i Barcelona és, segons Foment, sinònim de perjudicar l’activitat econòmica i la feina de molts treballadors. En aquest sentit, han assegurat que la diversitat d’opcions de transport és un mecanisme de “lliure competència” que garanteix el “bon funcionament dels serveis i el preu”.