Aparadors completament buits. És la imatge de la carpa provisional al Mercat del Ninot, on encara hi ha paradistes acabant de recollir. LLUÍS MACIÀ, propoetari de fruites macia "Ens porta molt enrenou però també moltes ganes. És un moment de transició i ara és l'hora de la veritat." Els carretons ben plens per portar-ho tot fins al nou Mercat del Ninot. Aquí tothom treballa engrescat perquè comença nova etapa i arriba amb moltes novetats. RICARDO MONTFORT, copropietari de Porta Noval "Incorporem una obertura on el client podrà entrar dins la parada. Per exemple, hi ha una peixateria on els clients podran veure des dins com es talla el bacallà. Anem més enllà obrint la parada al client." CARME BORRAS, paradista "Esperem atraure clients més joves a part de les iaies que ens les estimem molt." El nou mercat té passadissos més amplis i les 48 parades tenen més profunditat. Per gaudir de l'espai els botiguers han pagat una mitjana de 60.000 euros. MARI ÀNGELS associació de la Junta del Mercat del Ninot "Ara tenim els frigorífics, magatzem i obradors aquí i això ens facilita la mà d'obra." A fora, els paradistes exteriors també es preparen per a l'estrena, que serà el proper dimarts quan es retiraran les últimes tanques d'obres.

Tenen fins dilluns a la nit per acabar el trasllat, ja que dimarts serà quan es retiraran finalment les tanques d’obres i es reprendrà l’activitat comercial al mercat de tota la vida, completament renovat. En total, s’hi han instal·lat 48 paradistes; els 17 restants no continuaran al Mercat del Ninot. En la majoria de casos és degut a la inversió important que s’ha de fer per tenir una parada dins el mercat remodelat, que ronda els 60.000 euros, mobiliari inclòs. Per exemple, la Daniela Verniaga, biòloga genetista i comerciant, fins ara tenia una parada especialitzada en patates i ha aprofitat el moment per encarar un futur diferent, treballant del que va estudiar. En altres casos, es tracta de botiguers a punt de jubilar-se que consideren poc rendible una inversió com aquesta quan els queden pocs anys d’activitat laboral. Pel que fa a l’exterior, hi haurà 33 parades integrades en la nova façana de l’edifici.

Per tal d’incentivar el consum i atraure nous clients, des de la Junta del Mercat del Ninot s’han impulsat iniciatives com la degustació d’aliments o la obertura de les parades als clients, perquè puguin veure com s’hi treballa des de dins. Una idea que es fa possible gràcies al fet que les parades han guanyat quatre metres de profunditat i ara incorporen les càmeres frigorífiques i els obradors, facilitant l’emmagatzematge en la mateixa botiga.

El nou mercat també guanya en els passadissos, que ara són més amples. D’altra banda, els horaris s’han ampliat i ara seran de 8 a 21.15 h de dilluns a dissabte, per adaptar-se a les necessitats dels clients. El recinte també incorpora un aparcament de 105 places i un nou supermercat, a banda d’un servei de repartiment a domicili.