Comerciants i clients viuen emocionats el darrer dia al mercat provisional instal·lat a la plaça de Duran i Reynals, davant de l’Hospital Clínic. Molts paradistes estan il·lusionats per poder tornar a les instal·lacions del Mercat del Ninot, que van haver d’abandonar quan van començar les obres de renovació, a l’octubre de 2009.

Els clients solen ser veïns de la zona. Per molts d’ells és una gran notícia que el mercat recuperi el seu lloc amb millores que faran que comprar sigui més còmode per tothom. “Es fantàstic que es traslladi perquè el mercat s’ho mereix”, explica la Núria Raja, una clienta habitual.

Al final de la jornada d’avui, els comerciants han fet un pica-pica per celebrar-ho i per acomiadar-se de tots aquells que aprofiten per jubilar-se després de molts anys de treballar al Mercat del Ninot. És el cas de la Núria Turmo, que té la seva parada de pollastres i ous des de l’any 1968 i que ara viu un moment d’alegria però també de tristor. “Estimo la gent del mercat, tinc una relació especial amb la clientela, he viscut gairebé tota la vida al mercat. Això són coses que omplen molt i ho trobaré a faltar”, explica la Núria emocionada. Molts clients han anat a acomiadar-se’n i a recordar els bons moments viscuts, primer al mercat original i després al provisional.

Pedro Soler, encarregat de la peixateria El Ninot de l’Eixample explica que viuen un moment d’il·lusió “canviant el concepte del mercat tradicional amb la incorporació de nous serveis, ampliant horaris i atraient nous clients”. Alhora que reestrena el seu edifici original, el Mercat del Ninot incorporarà serveis de repartiment, connexió Wi-Fi i un punt d’informació. Els comerciants també incorporen canvis a les seves parades, perquè volen arribar al públic de sempre però també a joves i turistes. Per això, a partir d’ara, moltes parades comptaran amb serveis de degustació dels seus productes.

Però no tothom està content amb el canvi. Parades com la fruiteria Maria Rosa es veuen afectades negativament i no seran al nou mercat. “S’ha de fer una inversió molt gran que és complicat recuperar amb una parada com la meva; com que em queden nou anys per a la jubilació, no em surt a compte”, explica la venedora, que segurament es traslladarà a un altre mercat.

Les instal·lacions remodelades del Mercat del Ninot tenen una nova coberta i revestiment a les façanes. S’han fet dues plantes subterrànies que ocupen l’aparcament de clients i comerciants, i un supermercat Mercadona. L’equipament té sistema de climatització, plaques fotovoltaiques i plaques solars. A l’interior hi haurà 48 parades d’alimentació i un restaurant. Un gran avantatge de les noves parades és que tenen quatre metres de fondària i s’hi podran incorporar càmeres frigorífiques. També hi haurà una trentena de parades a l’exterior.

Dimarts 19, els clients ja podran trobar totes aquestes parades i serveis al nou mercat. Fins llavors, els paradistes treballen intensament en el trasllat i diversos operaris estan acabant els darrers detalls de les obres.