Els veïns de Baró de Viver miren el terreny i es pregunten quina serà la seva parcel·la. Fa més de tres mesos que havien de tenir les claus per entrar als horts, però encara no saben res. Denuncien la manca d'informació per part de l'Ajuntament. ANTONIO NERÍN "Yo he ido a preguntar al Ayuntamiento y me han dicho que como tienen los datos nuestros nos llamarán cuando estén. Les pedí un teléfono para poder hablar con alguien y tampoco me lo dieron." ALBERTO CARRUESCO "No me parece normal. Dijeron cuando los contratos que en pocos días los iban a entregar, que nos iban a dar las llaves, que estaban terminando que era cuestión del agua y no nos han dicho nada." L'entrega de claus estava prevista per al febrer. Alguns ja s'havien afanyat a comprar plantes perquè era una bona època per iniciar la sembra. JOSE MORA "La temporada prácticamente se ha acabado. Las tomateras ya tenían que estar con tomates. Aún se puede plantar algo de lechuga, un poco de judías, pero lo demás ya ha acabado." També es queixen que el recinte no està ben tancat. Malgrat la porta d'accés, s'hi pot entrar pel costat de la ronda. DIEGO QUINTERO "Aquí entran los niños por la valla esa que no está vallado. Ayer había cuatro o cinco aquí con perros y las llaves puestas del váter. Si esto no lo dan pronto lo van a romper todo. " L'Ajuntament diu que entregarà les claus aquest mes, tot i que no s'ha pronunciat sobre quines són les causes d'aquest retard. Els veïns, que han signat el contracte per conrear les terres durant cinc anys, aquest el consideren pràcticament perdut. Hi ha fins i tot qui es planteja retornar la seva parcel·la.

El 30 de gener es va signar el contracte entre l’Ajuntament i els veïns de Baró de Viver per poder conrear els horts urbans ubicats al mig del Nus de la Trinitat. Tot i que es va anunciar que l’entrega de claus hauria d’esperar uns dies perquè hi havia un problema amb l’empresa subministradora de l’aigua, encara no s’ha fet efectiva.

Els veïns han preguntat a l’Ajuntament en diverses ocasions quin dia podran entrar a conrear les terres, però només els van allargant la data d’entrega de les claus. Cada vegada veuen més impossible iniciar la sembra aquesta temporada, tot i que l’Ajuntament diu que entregarà les claus aquest mes.