Aquest fanal s'encendrà gràcies a l'energia solar. La plaça del Centre serà un espai sostenible i s'hi s'instal·laran plaques fotovoltaiques que generin electricitat. L'objectiu és que els punts lluminosos funcionin de manera autònoma, sense estar connectats a la xarxa. JOSEP PUGA, gerent del districte de les Corts "Hi haurà una pèrgola de 130 metres quadrats que farà d'umbracle a la zona de jocs infantils. D'aquesta manera, a més de generar energia, introduïm un element de confortabilitat. El que és innovador és que quan vam dissenyar aquesta plaça ja vam introduir idees d'autosuficiència." I si anem direcció la plaça de Francesc Macià, arribem a l'avinguda de Josep Tarradellas. A finals d'any van començar les obres per convertir-la en un passeig, que també serà autosuficient. S'instal·laran plaques fotovoltaiques a l'entrada del pàrquing del costat mar. JOSEP MARIA ROSANAS, president de l'AV Josep Tarradellas "S'aplicaran les darreres tecnologies com és lògic i normal. També tindrem WiFi, per exemple, i esperem que acabin aquestes obres i les del voltant per transformar aquest espai en el que fa anys que batallem." I a les Corts, sobre energies sostenibles, ja en tenen experiència. El cementiri de les Corts va ser el primer edifici autosuficient energèticament, gràcies a les plaques solars i fotovoltaiques que es van instal·lar al sostre dels nínxols. I no serà l'últim. També instal·laran aquests elements a altres edificis del districte que es rehabilitin, com la biblioteca de les Corts i les Cristalleries Planell.

En el cas de la plaça del Centre s’instal·larà una pèrgola de 130 metres quadrats que cobrirà la zona de jocs infantils. Té un pressupost de 250.000 euros. En el cas de l’avinguda de Josep Tarradellas s’està fent el projecte, però ja han anunciat que les plaques fotovoltaiques se situaran a l’entrada del pàrquing del costat mar. Aquestes actuacions s’emmarquen dins del Pla d’autosuficiència energètica de l’Ajuntament de Barcelona, unes actuacions que s’estendran a les cristalleries Planell.

El primer equipament a posar-ho en marxa va ser el cementiri de les Corts, que es va convertir en el primer equipament autosuficient energèticament. Això vol dir que genera l’energia necessària per poder funcionar de manera autònoma desconnectat de la xarxa. Per aconseguir-ho, s’hi van instal·lar plaques solars i fotovoltaiques als sostres dels nínxols que abasteixen d’aigua calenta els edificis del cementiri i fan funcionar-hi la il·luminació.