Aquest mercat que fins ara es col·locava dispers en l'espai de la plaça, ara ocupa un espai més acotat i cèntric, amb les parades a tocar unes de les altres per crear un ambient de fira. JUAN JOSÉ PÉREZ, venedor "Hi ha més espai, de sobte ha crescut l'espai, sense saber com ha crescut l'espai." JORDI SOLSONA, venedor "Està tot més organitzat, esperem que també es faci més propaganda perquè vingui més turisme". Una altra de les novetat és que s'amplien els productes per vendre. Els paradistes podran vendre ara plaques de cava, pins, rodals i bossetes de sucre, objectes que fins ara no estaven regulats i que són d'interès per als col·leccionistes. Les parades estrenen també uns faldons que diferencien els dos sectors de la fira. Els de color verd per a la numismàtica i els de color granat per a la filatèlia. JOSEP MARIA RÍOS, president de l'Associació Filatèlica Plaça Reial "Hem començat amb els mantells, cartells, propaganda i després volem començar a canviar taules. Tot el que són les taules d'aquí el darrere perquè quedi un mercat digne, digne de Barcelona." La nova ordenació obliga els paradistes a exhibir ben visible la seva llicència d'activitat. Tot un conjunt de normes per afavorir una imatge conjunta del mercat i facilitar la compra dels col·leccionistes però també la dels turistes.

Entre les mesures de regulació que s’han establert destaca l’ampliació dels tipus de productes que s’hi poden vendre. Ara també hi ha plaques de cava, pins, rodals i bossetes de sucre. Aquests articles només poden representar un màxim del 20% del total dels productes a la venda i s’afegeixen als ja permesos fins ara, que són monedes, medalles, condecoracions, segells, cartes o postals, entre d’altres.

Una altra de les normes noves que s’implanten a la fira és l’obligació dels paradistes d’exhibir ben visible la llicència d’activitat. El mercat fixa en 92 el nombre de parades autoritzades: 60 de numismàtica i 32 de filatèlia. Els titulars de les parades estan obligats a ser ells mateixos els que ocupin el lloc assignat, i només poden ser titulars d’una única parada.

L’horari de la fira és de 10 a 14 h, tot i que es deixa un marge d’una hora abans per al muntatge, i de mitja hora després per al desmuntatge de les parades.

Es tracta d’una de les fires de filatèlica i numismàtica més antigues de la ciutat, amb 125 anys d’història. Abans ja havia tingut diferents ubicacions, però cap a l’any 1890 va començar a instal·lar-se a la plaça Reial com a punt d’atracció dels amants del col·leccionisme.