Aquestes mans fan el millor cafè de la península. Són les de la guanyadora del concurs Maestro del Espresso Junior, que s'ha imposat als 24 alumnes que s'havien classificat per a la final del certamen. Per molt que pugui semblar fàcil, el procés per arribar a fer un bon cafè és llarg. M. VICTORIA LOZANO, guanyadora Maestro del Espresso Junior "Los bares, por así decirlo, no utilizan los parámetros correctos quizás. Entonces, la verdad es que te dan una teoría, tú la estudias y es practica, practica, practica y practica..." I és que el temps, la textura, l'aroma... tots els paràmetres són essencials per aconseguir un espresso perfecte. MASSIMO SAGGESE, director general d'Illy "No es necesario rellenar una taza, sino rellanarla en el volumen específico que son 30 mililitros... lo necesario. Porqué ahí se concentran el equilibrio entre cuerpo, sabor, aroma". La guanyadora obté un premi de 2.000 euros, un curs sobre el cafè en una universitat italiana i la possibilitat de fer pràctiques remunerades de barista.

La final consistia a preparar dos espressos i dos capuccinos en un termini de temps de 10 minuts. El jurat, format per sis professionals del sector, ha avaluat els diversos paràmetres per aconseguir un cafè perfecte: el punt de mòlta, que la dosi sigui la necessària, el volum del líquid a la tassa o la textura, entre d’altres.

La guanyadora s’emporta un premi de 2.000 euros, un curs de Coffee expert de dos dies a la Università del Caffè di Triestre (Itàlia) i la possibilitat de realitzar unes pràctiques remunerades de tres a sis mesos com a barista a Le Meridien.