Mercat Boqueria entrada

El Mercat de la Boqueria ha decidit posposar l’acte central de celebració dels 180 anys de col·locació de la primera pedra. El programa d’actes havia previst un aperitiu popular amb l’assistència d’autoritats per al 19 de març, dia en què es commemora l’aniversari del naixement del mercat en la ubicació actual. Un cop sabut que el govern de la Generalitat ha dictat la prohibició d’activitats amb una concentració superior a 1.000 persones durant 15 dies, l’organització ha decidit posposar la celebració fins al 22 d’octubre.

La resta del programa d’actes es manté, de moment, però no es descarta que hi pugui haver més cancel·lacions si evolucionen les directrius dictades per la Generalitat que, aquest dimecres, 11 de març, ha activat en fase d’alerta el Pla d’actuació per malalties emergents. Les autoritats no descarten que es puguin prendre “mesures més dràstiques”.

Un cicle de tasts amb els locals més emblemàtics de la zona

A banda de les aules i tallers de cuina i les conferències, el que també es manté de la programació d’actes és un cicle de tasts que involucra nou locals veïns del mercat i que han ideat un seguit de propostes especialment pensades per la celebració. Es tracta de la cocteleria Boadas, els bars Marsella, Thonet, Muy Buenas i Casa Almirall, els restaurants Bodega Sepúlveda i Bar Leopoldo, la pastisseria Escribà i la gelateria Rocambolesc. Les propostes de Boqueria & Co es podran degustar en cadascun dels locals des del 19 de març fins al 29 de novembre.

Especial sobre la Boqueria a betevé

Amb motiu dels 180 anys de la Boqueria, betevé està preparant un especial que es publicarà al web i que convidarà el lector a fer una estada de 24 hores al mercat. Inclourà testimonis de paradistes i dades que ajuden a entendre la importància d’aquest mercat històric. Es publicarà el mateix 19 de març, coincidint amb l’aniversari.