L’Associació de Sales de Concerts assegura que no podrà complir amb la nova mesura que ha anunciat la Generalitat de prohibir les concentracions en què hi hagi més d’un miler de persones en espais oberts i tancats en els pròxims 15 dies. El govern català també diu que s’ha de reduir a un terç la capacitat dels recintes per a menys de 1.000 persones, i amb aquesta decisió, l’entitat que agrupa tant les sales de teatres com les de concerts ha optat per anul·lar les activitats que tenien programades per a les properes dues setmanes.

En aquest sentit, l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC) ha lamentat que la proposta “no ha estat consensuada” amb el sector. Sobretot, la de dur a terme l’espectacle sempre que no se superi un terç de l’aforament màxim i que aquest sigui inferior als 1.000 espectadors. Així, el president de l’entitat, Lluís Torrents, assegura que “aquesta reducció de l’aforament tampoc no fa rendible l’espectacle” en molts casos, una circumstància amb què es troba, per exemple, la Sala Razzmatazz.

Sales de concerts tancades

Algunes sales de concerts que, en aplicació d’aquesta mesura, ja han anunciat la suspensió de les programacions són:

  • Razzmatazz: totes les sales estaran tancades 15 dies, inclosa la discoteca
  • Palau de la Música Catalana: es posposen els concerts i conferències entre el 12 i el 26 de març
  • Liceu: s’ajorna l’òpera ‘Lohengrin’ fins a nova data
  • L’Auditori: cancel·la tots els concerts previstos
  • Teatre Nacional: suspèn totes les actuacions fins al 26 de març i retornarà l’import de les entrades

Amb tot, a la ciutat hi ha dos equipaments que s’adaptaran a la reducció dels aforaments a un terç per, sent inferior a 1.000 persones, poder obrir. És el cas de la Filmoteca de Catalunya, que segons ha informat en un comunicat manté la programació tot i reduir el nombre de places, del 12 al 26 de març, a 120 persones a la sala Chomón, 60 a la sala Laya, 42 a la sala d’exposicions i 15 a la biblioteca.

També usarà aquesta fórmula la Sagrada Família, que, també en un comunicat, ha informat que redueix l’aforament al terç de la seva capacitat màxima, que passarà a ser de 1.000 persones, just el límit per poder obrir.

Yelmo Cines redueix l’aforament a un 25 per cent

Yelmo Cines ha emès un comunicat en què aclareix que les seves sales continuaran “operant amb normalitat” però en reduirà l’aforament a un 25 per cent. D’aquesta manera, assegura que bloquejarà “automàticament files i butaques alternes per garantir una separació mínima entre els espectadors”. També activarà un “protocol de prevenció” a partir d’aquest dijous que “afectarà la higiene de les seves sales i els espais comuns a través de la utilització de detergents especials i dispensadors de desinfectants”.