Promoure l’ús de la bicicleta compartida al servei dels treballadors, socis o membres de les entitats, cooperatives o equipaments comunitaris de la ciutat de Barcelona. Aquest és l’objectiu del projecte BiciCoop, que han posat en marxa l’Ateneu Cooperatiu de Barcelona, Biciclot i el BiciHub del Poblenou amb el suport de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona.

Bicicletes recuperades

BiciCoop és un projecte per posar bicicletes recuperades a disposició de les entitats, cooperatives i associacions que ho requereixin. Té per objectiu promoure l’ús de les bicicletes compartides a més de reivindicar el cooperativisme, la mobilitat sostenible i l’economia circular. De moment la iniciativa es troba en fase de prova pilot i ja s’han distribuït les primeres bicicletes. D’ara a finals d’any n’avaluaran els resultats i buscaran més recursos per ampliar el servei durant el 2021.

L’entitat Biciclot, amb seu al Parc i la Llacuna del Poblenou, s’encarrega de recuperar bicicletes en desús i posar-les al dia. També d’equipar-les en funció de les demandes dels usuaris. Fa, a més, un acompanyament depenent de les necessitats de les entitats tant mecànicament com pel que fa a la normativa vial.