Fa anys que des de la cooperativa Biciclot treballen per recuperar bicicletes abandonades amb un doble objectiu: cuidar el medi ambient i, de retruc, crear ocupació per a persones amb dificultats per trobar feina. Ara presenten una nova sèrie de bicicletes anomenada Rebiciclem que incorporen un disseny únic i original per promocionar la marca i aconseguir créixer i crear més llocs de treball. Estan disponibles en models diferents: de passeig, híbrida i infantil, i es poden personalitzar amb complements.

Les noves bicicletes de Biciclot són Rebiciclem

Les noves bicicletes de Biciclot, amb seu a l’antiga fàbrica de Can Pico, al Poblenou, s’anomenen Rebiciclem i ja estan a disposició del públic. Són bicicletes que estaven abandonades però que, ara, tenen una nova vida.

Des de la cooperativa expliquen que, cada any, s’abandonen a l’àrea metropolitana de Barcelona unes 3,000 bicicletes, de les quals són recuperables un 60 %. Fins ara, les reparaven mecànicament i ara també els donen un tractament estètic. “La idea és que serveixen de promoció de la marca”, explica Pere Serrasolses, membre de Biciclot, “aquest projecte té moltes vessants, però una molt important és la inserció laboral. Persones que el mercat laboral rebutja per diferents cirucumstàncies”. L’objectiu és aconseguir més repercussió, augmentar la producció i crear nous llocs de treball. Ara tenen tres treballadors i esperen poder incrementar la plantilla. 

Més enllà de la campanya de Nadal

S’estrenen amb la campanya de Nadal i Reis amb la posada a la venda d’una seixantena de bicicletes. “Creiem que pot ser un bon moment per poder fer aquesta compra, però igualment després de Nadal continuem fent-ne”, diu Serrasolses.