Barcelona se situa per primera vegada com la quarta ciutat d’Europa més innovadora, per darrere de Londres, París i Berlín. És una de les dades destacades de la 17a edició de l’informe anual Observatori Barcelona que elaboren conjuntament l’Ajuntament de Barcelona i la Cambra de Comerç.

Per tercer any consecutiu és també la tercera ciutat preferida d’Europa per començar una “start-up”, per darrere de Londres i París, i la cinquena del món més atractiva per al talent digital que busca treballar a l’estranger. En aquest cas comparteix la part alta de la classificació amb Londres, Nova York, Berlín i Amsterdam.

Barcelona continua encapçalant el rànquing com a ciutat amb més delegats participants a congressos. En termes de competitivitat global la capital catalana se situa a mundialment en el lloc 22è i guanya dues posicions respecte al 2018.

Nota negativa per a la seguretat

Tot i que la majoria dels indicadors de l’informe són positius, en termes de seguretat Barcelona ha perdut 13 posicions respecte a l’any anterior. El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha atribuït aquesta mala qualificació a la crisi de seguretat que la ciutat va viure “sobretot l’estiu del 2018”, però ha confiat a “reconduir la situació” abans de l’estiu vinent.

“Els fets d’octubre del 2017 no han afectat l’economia”

El president de la Cambra, Joan Canadell, ha valorat el contingut de l’informe que, al seu parer, posa de manifest que “els fets d’octubre del 2017 i del que ha passat el darrer any no estan afectant negativament l’economia de Barcelona ni de Catalunya”. “Barcelona millora posicions o es manté en el 80 % dels indicadors i desmenteix els qui diuen que les coses van molt malament a Catalunya”, segons Canadell.