El Disseny Hub Barcelona, durant dos dies, s’ha convertit en un aparador de moda sostenible i ètica. És a dir, diverses marques han presentat productes que respecten el medi ambient, la salut dels treballadors i que potencien l’ús de materials sostenibles i reciclables. Una dels membres del Re-Barcelona, Mònica Noguero, explica: “Presentem peces de roba que generen un impacte positiu al planeta i parlem de moda perquè tenim en compte la innovació i el disseny. És una moda actual que podria competir amb els mercats internacionals.”

Des de l’organització, han insistit a posar de relleu la necessitat de minimitzar l’impacte negatiu que la indústria de la moda té en el medi ambient, però, també, l’impacte social. Per això, demanen als compradors que quan vulguin adquirir un producte tinguin en compte d’on ve i com s’ha produït.

És una iniciativa que se celebra per primera vegada a la ciutat i que l’ha impulsat l’associació Moda Sostenible amb el suport de l’Ajuntament. Han fet un balanç positiu d’aquesta edició que ha comptat amb un espai expositiu i, també, amb un espai de reflexió on s’han celebrat conferències i taules rodones per a professionals.

Models innovadors i productes reciclats

Algunes de les curiositats que ha mostrat el Re-Barcelona és un producte de la marca Wear Pure Tech.  Unes impressores 3D creen uns teixits que serveixen per fer peces de roba que poden absorbir CO2 i d’altres gasos que estan a l’atmosfera. També, la marca Nextil ha presentat peces de roba amb poliamides o polièster reciclats que, en alguns casos, provenen d’ampolles i xarxes marines. O models fets amb tints naturals i que gràcies això estalvien aigua i energia durant el procés de tintura. També, Girbau lab ha cret una solució anomenada Wet Cleaning, que substitueix els productes químics que utilitzen les bugaderies per fer el rentat en sec.

El futur de la moda, al Re-Barcelona

Re-Barcelona també ha creat un espai per a 30 joves estudiants. Durant dos dies, amb el suport de professionals de la moda, han creat peces de roba a partir de residus tèxtils.

D’aquesta manera s’han conscienciat de la gran contaminació que produeix la indústria tèxtil i han aportat noves idees per reduir l’impacte mediambiental.

Comparteix a: